fbpx

Huisstijl Ommelander Ziekenhuis Groningen

"Samen. De beste zorg. Dichtbij."

In de loop van 2018 opent het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen haar deuren in Scheemda. Dizain ontwikkelde de identiteit en positionering van dit ziekenhuis en vertaalde deze naar de nieuwe huisstijl.

Van OZG naar Ommelander Ziekenhuis

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen zorgt er voor dat de inwoners van het Groninger Ommeland ook voor (complexe) zorg in de regio terecht kunnen. De huidige locaties van het ziekenhuis staan in de volksmond bekend als OZG; een afkorting van ‘Ommelander Ziekenhuis Groep’.

Om te accentueren dat het ziekenhuis er voor en door het Ommeland is, stelde Dizain voor om bij het nieuwe ziekenhuis juist de naam ‘Ommelander Ziekenhuis’ te communiceren, in plaats van de afkorting. De locatie-aanduiding ‘Groningen’ is daarom, ook in het logo, ondergeschikt.

Huisstijl ziekenhuis

Deze verbinding met het Ommeland is zichtbaar gemaakt in de huisstijl van het ziekenhuis. Het is een gestileerd stippen- en cirkelpatroon rondom Scheemda, de nieuwe locatie van het ziekenhuis. Deze stippen sluiten visueel ook goed aan bij het logo van UMCG, de moederorganisatie.

Cirkel van verbinding

De stippen uit het logo komen samen in de ‘cirkel van verbinding’; een belangrijk element in de communicatiestijl. In deze cirkel wordt de belangrijkste boodschap gecommuniceerd.

Vanuit de kernwaarden

De al eerder door het ziekenhuis ontwikkelde merkwaarden ‘samen’, ‘respectvol’ en ‘gastvrij’ gaven de richting die in een brandforce-sessie met het Ommelander ziekenhuis verder is uitgewerkt: “Het Ommelander Ziekenhuis is een plek waar je als patiënt gezien wordt, waar het vertrouwd voelt en waar je geen nummer bent.” Dit uitgangspunt komt samen met de belofte van excellente zorg in de regio, tot uiting in de pay-off: ‘Samen. De beste zorg. Dichtbij.’

Geleidelijke invoering

De nieuwe huisstijl en thematiek wordt de komende jaren geleidelijk ingevoerd. De website is inmiddels van een tijdelijke ‘vormschil’ voorzien. De nieuwe, innovatieve, website wordt in de komende periode ontwikkeld. Daarnaast zullen de grafische elementen ook in het interieur van het nieuwe gebouw terugkomen.

Volgende case Naar het overzicht

Blijf op de hoogte

Gefeliciteerd! Je bent onderaan de pagina. Dat betekent dat je wel heel graag wilt weten wat wij doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

    Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.

    Voor je weggaat…

    Je hebt nu andere dingen te doen. We get it. Meer lezen over Dizain wanneer jou dat uitkomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief met cases, blogs en meer.

      Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.