fbpx

Activatiecampagne Abiant

Facebook-campagne vergroot engagement

Wat kunnen we terug doen voor al die mensen die namens ons aan het werk zijn? Als antwoord op deze vraag bedachten we voor uitzender Abiant een sympathieke activiatiecampagne op Facebook waarbij iedereen een collega mocht nomineren voor een kerstdiner bij hem of haar thuis.

Abiant is een uitzendorganisatie die actief is in Noord Nederland. Dagelijks gaan meer dan 2000 vakkrachten namens Abiant aan de slag. Ze staan er in weer en wind. Abiant is trots op deze mensen. En wil ze dit ook laten weten. Deze kerstactie is de eerste stap in het grotere verhaal van Abiant waarin Abiant het begrip ‘Trots op onze mensen’ meer lading wil geven: richting werknemers en werkgevers.

Facebook ondersteund door video

De activatiecampagne voor Abiant duurde twee weken. Tijdens deze periode plaatste de uitzendert berichten op haar Facebook-pagina om mensen op te roepen een collega te nomineren voor een kerstdiner. Ook maakten we een filmpje met de te winnen kok die ook een oproep deed. Daarmee gaven we de actie meer emotie en brachten we de prijs tot leven.

Synchroon aan de onbetaalde berichten liep een Facebook-campagne voor verschillende target audiences. Hiermee wilden we niet alleen de actie, maar ook Abiant als werkgever bij een breder publiek zichtbaar maken.

“Facebook-actie is de eerste stap in een nieuwe positionering van Abiant.”

Veel interactie

Abiant wilde met deze activatiecampagne vooral een glimlach toveren op de gezichten van iedereen die deze actie in zijn of haar timeline voorbij zag komen. Daarnaast wilde Abiant uiteraard meer fans krijgen voor haar Facebook-pagina en meer interactie creëren met haar volgers.

De actie bleek in alle opzichten zeer geslaagd. Abiant heeft binnen twee weken het aantal volgers op haar pagina met 25 procent kunnen verhogen. De reacties waren louter positief en er werden veel mensen genomineerd. Ook werden er mooie verhalen gedeeld over waarom deze mensen een kerstdiner verdienden.

Kortom, een mooie, geslaagde actie met veel blije gezichten en een groot bereik.

Volgende case Naar het overzicht

Blijf op de hoogte

Gefeliciteerd! Je bent onderaan de pagina. Dat betekent dat je wel heel graag wilt weten wat wij doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

  Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  Neem contact op

  Bel ons op 050 311 24 09 of laat hieronder je bericht achter.

   Voor je weggaat…

   Je hebt nu andere dingen te doen. We get it. Meer lezen over Dizain wanneer jou dat uitkomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief met cases, blogs en meer.

    Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.