fbpx

Programmaboek Prins Claus Concert

Een eerbetoon aan een bijzondere man

Eens in de vier jaar organiseert het Prins Claus Conservatorium een bijzonder concert: een proeve van bekwaamheid waarin ze, in aanwezigheid van Prinses Beatrix, haar naamgever eert. Dizain maakte het programmaboek ervan en andere communicatie-uitingen.

Het Prins Claus Concert is een initiatief van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen. Het concert werd in november 2006 voor het eerst georganiseerd toen Koningin Beatrix het Noord-Nederlands Conservatorium toestemming gaf de naam van Prins Claus te dragen. Ze is sindsdien de eregast op het concert dat wordt gegeven in cultuurcentrum De Oosterpoort, met gasten uit binnen- en buitenland.

Freedom is in the mind

Het Prins Claus Concert kent als motto ‘Freedom is in the mind’, gebaseerd op citaten van de Prins bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs 1999.  Het wordt vaak uitgelegd als ‘Je wordt niet ontwikkeld, je ontwikkelt jezelf.’ Het heeft daarmee een duidelijke relatie met ‘Share your talent. Move the world.’; het motto van de Hanzehogeschool Groningen. Dit thema vormt de rode draad in het programmaboek.

“Uit een subtiel lijnenspel van verbinding wordt het portret van Prins Claus opgebouwd.”

Vrij denken en verbindingen met elkaar aangaan. Deze twee begrippen vingen wij op de omslag van de uitnodiging en het programmaboek van het concert: uit een subtiel lijnenspel van verbinding wordt het portret van Prins Claus opgebouwd. Dit lijnenspel is ook in het binnenwerk doorgevoerd. Het portret is uitgevoerd in oranje neon, waardoor bij het uitgaan van de zaalverlichting (gecombineerd met neonverlichting) het portret van de prins nog één keer oplichtte voordat de eerste muziektonen klonken. Een magisch moment.

De toepassing van een rood-wit-blauwe ‘singersteek’ om het boekje te binden, completeert de sterke band tussen het Conservatorium, het concert en het Koninklijk Huis.

Volgende case Naar het overzicht

Blijf op de hoogte

Gefeliciteerd! Je bent onderaan de pagina. Dat betekent dat je wel heel graag wilt weten wat wij doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

    Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.

    Voor je weggaat…

    Je hebt nu andere dingen te doen. We get it. Meer lezen over Dizain wanneer jou dat uitkomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief met cases, blogs en meer.

      Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.