fbpx

Herpositionering ZorgpleinNoord

“Onderzoeken, adviseren en verbinden”

ZorgpleinNoord staat vooral bekend om haar vacaturebank waarin alle zorgvacatures zijn ondergebracht, maar heeft een veel bredere dienstverlening. Om deze beter te profileren vroeg de organisatie Dizain om mee te denken over de identiteit en herpositionering van de zorgorganisatie en deze visueel door te vertalen.

ZorgpleinNoord vertegenwoordigt als werkgeversorganisatie van zorginstellingen een van de grootste sectoren in het Noorden. Om de ‘oerkracht’ van ZorgpleinNoord vast te stellen, organiseerde Dizain Brandforcesessies waarin onder meer de ‘why’ van ZorgpleinNoord is gedefinieerd: het leveren van een waardevolle bijdrage aan zorg en welzijn en daarmee aan de leefbaarheid in de regio.’ Dit doet de organisatie op drie terreinen: ‘onderzoek’, ‘advies’ en ‘verbinding’.

Groeien door te delen

De duidelijke herpositionering van de zorgorganisatie vormde de basis voor het nieuwe logo dat Dizain voor ZorgpleinNoord ontwikkelde. Hierbij hebben we ons laten inspireren door celdeling: een proces van ontwikkeling en vernieuwing, groei en het delen van kennis. Het logo is daarbij in perspectief geplaatst om het ‘plein’-gevoel te versterken. Het staat daarmee symbool voor ZorgpleinNoord als de plek waar zorg- en welzijnprofessionals samenkomen, kennis delen, verbindingen leggen en contact met elkaar maken.

'ZorgpleinNoord is bij uitstek de plek waar zorgprofessionals kennis delen en verbindingen leggen.'

Ondersteunende beeldtaal en pay-off

Op basis van het logo en de gedachte erachter hebben we een beeldtaal ontwikkeld die op een eenvoudige manier consistentie creëert: door de toepassing van symbolen en eenduidig kleurgebruik wordt de dienstverlening helder ‘gelabeld’. De beeldtaal benadrukt de pleinfunctie en ondersteunt de brede dienstverlening van ZorgpleinNoord: de organisatie is meer dan alleen een vacaturebank.

Deze brede dienstverlening van ZorgpleinNoord komt ook samen in de pay-off:

Stapsgewijze uitrol

De nieuwe visuele identiteit vormt de drager voor alle uitingen van ZorgpleinNoord in de komende jaren. De stijl is inmiddels toegepast in onder meer briefpapier, visitekaartjes, de website en de digitale nieuwsbrief. De ondersteunende toolkit die Dizain ontwikkelde, helpt ZorgpleinNoord om de stijl ook zelf eenvoudig en consistent toe te passen.

Volgende case Naar het overzicht

Blijf op de hoogte

Gefeliciteerd! Je bent onderaan de pagina. Dat betekent dat je wel heel graag wilt weten wat wij doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

    Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.

    Voor je weggaat…

    Je hebt nu andere dingen te doen. We get it. Meer lezen over Dizain wanneer jou dat uitkomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief met cases, blogs en meer.

      Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.