fbpx

Activatie campagne lespakket Veiligheidsregio Groningen

"Voor openen, goed schudden"

Aardbevingen hebben helaas een grote impact op de provincie Groningen. Naast de schade aan scholen en huizen, ondervinden veel inwoners er last van. Kinderen weten niet goed wat er gebeurt en hierdoor worden ze bang, verward of ze raken soms zelfs getraumatiseerd.

Daarom ontwikkelde Veiligheidsregio Groningen een gratis lespakket voor basischolen: De Aardbevingenwijzer. Deze kan eenvoudig ingevoegd worden in het huidige lesprogramma. Maar de leraren moeten de eerste stap zetten; zij beslissen of ze er mee aan de slag willen!

Veiligheidsregio Groningen had dus maar één wens: ‘Breng het lespakket effectief onder de aandacht met een mailing. Zorg er voor dat er over gepraat wordt in de lerarenkamers.’. Dizain ontwikkelde een activatie campagne om dit voor elkaar te krijgen.

‘Een simpel foldertje over een nieuwe lesmethode verdwijnt te snel op de papierstapel.’

In deze activatie campagne is schreeuwen niet toegestaan

Aandacht trekken in direct mailing is niet moeilijk. Normaal kun je dan volledig uitpakken met toeters en bellen. Maar deze case heeft een extra uitdaging: het onderwerp ligt gevoelig. Aardbevingen laten hun sporen achter in de provincie, vooral ook mentaal. Kinderen kunnen heel angstig worden en zelfs weer in bed gaan plassen, en ook volwassenen ondervinden er veel stress van. Ook leraren dus.

Kinderlijke nieuwsgierigheid

Dizain bedacht een in het oog springende oplossing: een fluorgroene doos van Veiligheidsregio Groningen, met daarop de tekst: ‘Voor openen, goed schudden’. Uiteraard ben je benieuwd wat hier in zit.

 

Wanneer je de doos schudt en daarna opent, zie je een snowglobe met een foto van jouw school daarin. Zo’n snowglobe kennen we allemaal nog wel van vroeger. Je schudt hem, en op magische wijze verandert het tafereeltje in de binnenkant in een winterlandschap door de rondzwevende stukjes ‘sneeuw’.

Wanneer je de bol pakt, lees je op de achterkant: 'Wat doe jij als je school staat te schudden?'

Deze tekst zet hopelijk aan tot denken: ‘Weet jij precies wat je moet doen? En weten je kinderen dat ook?’ Uit de folder in de doos blijkt dat de Aardbevingenwijzer je hier bij kan helpen. En de kinderlijk eenvoudige vergelijking tussen een ‘schuddende school’ en de ‘schuddende school in de sneeuwglobe’ zijn een simpele verheldering van hoe mysterieus het voor een kind kan zijn dat de aarde schudt.

Dizain hoopt dat het voor kinderen gemakkelijker wordt om met elkaar over dit moeilijke onderwerp te praten.

Volgende case Naar het overzicht

Blijf op de hoogte

Gefeliciteerd! Je bent onderaan de pagina. Dat betekent dat je wel heel graag wilt weten wat wij doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

    Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.

    Voor je weggaat…

    Je hebt nu andere dingen te doen. We get it. Meer lezen over Dizain wanneer jou dat uitkomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief met cases, blogs en meer.

      Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.