fbpx

Chantal: We kennen mekaar!

Chantal, we kennen mekaar nu zo’n zes maanden. Je bent niet meer weg te denken uit onze studio. Als grafisch ontwerper dizain je erop los en maak je de mooiste creaties voor diverse opdrachtgevers. Maar hoe bevalt dit eigenlijk? En waar houd je je nog meer allemaal mee bezig? Hoog tijd voor een vragenvuurtje!

Vertel eens even, hoe kwam je bij ons terecht?

“Dat was tijdens de Open Agency Night, vorig jaar! Via een goede bekende kwam Dizain op mijn radar en besloot ik om eens een kijkje te nemen. Kort daarvoor begon het bij mij al te kriebelen om een nieuwe stap te gaan zetten. Ik had zin in een nieuwe uitdaging en zag een grotere agency wel zitten. Toen ik hier binnenstapte voelde het gelijk als een fijn en professioneel bureau waar ik mijn draai wel zou vinden. Niet veel later zat ik met René aan de koffie, en van het één kwam het ander. Ik vond het in het begin wel even spannend maar zit nu helemaal op mijn plek hier.”

Een van de leukste dingen vind ik de start van een concepttraject. Ik krijg ontzettend veel energie van zo’n eerste conceptfase bij een nieuwe opdracht.

Hoe ziet een gemiddelde Dizain-week er voor jou uit?

“We starten altijd gezamenlijk met de kick-off. In een kort overleg komen we even samen om vervolgens lekker te gaan knallen. Het verschilt heel erg per week waar ik mee bezig ben maar die afwisseling vind ik juist fijn. De ene keer ontwerp ik een tijdschrift, de andere keer werk ik mee aan een arbeidsmarktcampagne of maak ik animaties voor onder andere social media. Een van de leukste dingen vind ik de start van een concepttraject. Ik krijg ontzettend veel energie van zo’n eerste conceptfase bij een nieuwe opdracht. Het geeft echt een kick om allerlei puzzelstukjes te creëren en op de juiste plaats te laten vallen. Om samen met een strateeg voor het eerst in een opdracht te duiken, voor een leeg canvas te staan en je fantasie de vrije loop te laten. Er zit telkens een soort spanning in van: ‘gaat het dit keer weer lukken om het verhaal van de klant op de juiste manier te vertalen?’ Een soort avontuur, bij elke nieuwe klus.” 

Door wie raak jij geïnspireerd?

“Door velen! Toen ik voor het eerst bij mijn opleiding op Minerva kwam was ik ontzettend onder de indruk van het werk van Irma Boom. Zij ontwerpt boeken en vertelt hierin de mooiste verhalen in een samenspel van beeld en tekst. Het is bijna alsof je door een film bladert. Één van haar boeken, over het Makkumer aardewerk, heeft ook een diepere betekenis voor mij. Deze kwam ik toevallig tegen in een boekenwinkel en heeft nu een bijzonder plekje in mijn kast. Mijn vaders familie komt uit Makkum en van mijn oma erfde ik een vaas van dezelfde firma. In het boek brengt zij deze kunst op papier tot leven: er zit zo veel ritme in haar werk. Dat element probeer ik altijd mee te nemen in mijn eigen ontwerpen. Bij mijn stagebedrijf BW H ontwerpers heb ik echt het vak mogen leren. De kennis die ik had opgedaan bij Minerva kwam hier tot uiting. Alle handigheidjes rondom drukwerk creëren en digitaal ontwerpen, leerde ik hier. Zij zijn dus ook een grote inspiratiebron geweest.”

Waar houd je je mee bezig als je niet aan het dizainen bent?

“Dan sta ik op mijn kitesurfplank! Samen met mijn vriend gaan we vaak het water op bij Workum. Een paar jaar geleden bouwden we een busje om tot camper en scheuren we sindsdien overal naar toe waar maar een beetje wind staat. Het strand op, de vliegers oppompen, en het hele IJsselmeer trotseren. Dan ben ik het aller gelukkigst. De natuur zoek ik sowieso graag op. Ik heb mooie herinneringen aan vakanties in Azië met in het bijzonder een waanzinnige reis in Indonesië samen met mijn zusje. Maar als ik niet ver van huis ben dan vermaak ik me ook prima met een goed boek, een kickbokssessie of een gezellige avond met mijn vrienden.”

Het strand op, de vliegers oppompen, en het hele IJsselmeer trotseren. Dan ben ik het aller gelukkigst.

En tot slot, wat lezen jouw collega’s voor het eerst in deze blog?

“Dat ik een flinke guilty pleasure heb… Ik weet echt alles van de serie Sex and the City. Het ergste is ook dat ik het elk jaar weer opnieuw zit te kijken. De stad, de kleding, het leventje… Het biedt me gewoon een beetje troost op bepaalde momenten. Het kijkt zo lekker weg. Als ik niet druk ben met ontwerpen, surfen, of een van m’n andere bezigheden is de kans groot dat ik deze serie weer aan het bingen ben!”

Meer artikelen

Blijf op de hoogte

Gefeliciteerd! Je bent onderaan de pagina. Dat betekent dat je wel heel graag wilt weten wat wij doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

    Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.

    Voor je weggaat…

    Je hebt nu andere dingen te doen. We get it. Meer lezen over Dizain wanneer jou dat uitkomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief met cases, blogs en meer.

      Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.