fbpx

Huisstijl jeugdzorginstelling Elker

Branding in de jeugdzorg

Elker is in Groningen de grootste aanbieder van jeugd- en opvoedhulp. Dizain stond aan de basis van dit prachtige merk: wij ontwikkelden de naam, de huisstijl, campagnes, de online doorvertaling van het merk en we werken nog steeds zeer nauw samen op strategisch en creatief gebied.

De huisstijl van de jeugdzorginstelling is geïnspireerd op schilderijen van Aboriginals. Westerlingen zien ze als abstracte kunstwerken, maar voor de oorspronkelijke bewoners van Australië hebben ze een praktische functie: het zijn landkaarten die de weg wijzen naar belangrijke plaatsen. Ook Elker wijst de weg. De organisatie beschouwt het in de complexe jeugdzorgwereld als haar taak om ouders en kinderen drempelloze zorg te bieden en zo snel mogelijk naar de juiste plek te leiden. Want elk kind verdient het om het beste uit zichzelf te halen.

“Als je de weg kwijt bent, heb je iemand nodig die kaart kan lezen.”

De vlakverdeling en kleurstelling in de communicatiemiddelen is afkomstig uit het logo en creëert een organische, warm-menselijke verhouding die goed aansluit op de doelstelling van Elker. In de fotografie staan cliënten, hulpverleners en ouders centraal.

Elker Introductiefilm

Huisstijl jeugdzorginstelling Elker

Introductiefilm

We introduceerden Elker in 2009 met een bijzonder verfilmd gedicht waarin twee kanten van de jeugdzorg werden belicht. Halverwege de film stellen we de vraag: ‘Wat zou er gebeuren als we het om zouden draaien?’. Het resterende deel van de film geeft het antwoord. De film is op YouTube inmiddels bijna 7.500 keer bekeken.

Gedragscode

In 2014 ontwikkelden we de actualisatie van de gedragscode. Waar dit bij veel organisaties een niet-gelezen dikke brochure is, bestaat de gedragscode van Elker uit tegeltjeswijsheden die je aanzetten tot nadenken. De tegeltjes zijn fysiek in de organisatie verspreid en elke medewerker ontving de ‘tegeltjes’ thuis als DM-mailing. Er werd (en wordt) veel over gepraat en dat is precies de bedoeling.

De samenwerking tussen Dizain en Elker is intensief. Zo ondersteunen we de organisatie op strategisch gebied met het merkenbeleid en het positioneren van de productenportfolio en ontwikkelen we tal van campagnes. Hoogtepunten in de samenwerking zijn de jaarverslagen. In 2009 en 2010 wonnen ‘we’ daarmee zelfs de Deloitte F.G. Kordes-trofee: de prijs voor het beste Nederlandse jaarverslag in de zorgsector. Om ook anderen een kans te geven, besloten we om in latere jaren niet meer mee te doen…

Sinds 2014 ondersteunen wij ook de overkoepelende ‘moedermaatschappij’ Elker Het Poortje op communicatief en creatief gebied.

Volgende case Naar het overzicht

Blijf op de hoogte

Gefeliciteerd! Je bent onderaan de pagina. Dat betekent dat je wel heel graag wilt weten wat wij doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

    Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.

    Voor je weggaat…

    Je hebt nu andere dingen te doen. We get it. Meer lezen over Dizain wanneer jou dat uitkomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief met cases, blogs en meer.

      Met het versturen geef je ons toestemming om je gegevens te verwerken, zoals omschreven in onze privacyverklaring.