fbpx

Visuele identiteit Dialyse Centrum Groningen

Sluit aan op uw leven

Een nierziekte is een zware aandoening. Gelukkig kunnen patiënten met goede begeleiding steeds beter hun eigen leven blijven leiden. Dizain helpt Dialyse Centrum Groningen (DCG) om haar werkwijze ‘we richten ons vooral op wat u nog wel kunt’ beter voor het voetlicht te brengen.

Bij de ondersteuning van DCG staat de kwaliteit van leven centraal. De zorgverlener wil daarbij dicht bij de patiënt blijven: professioneel in aanpak, informeel in aandacht en zorg. Wij ontwikkelden voor het dialyse centrum de visuele identiteit en de pay-off: ‘Dialyse Centrum Groningen sluit aan op uw leven’. Een pay-off met een dubbele betekenis: letterlijk de verbinding met het dialyse-apparaat, maar het is vooral de aandacht en betrokkenheid vanuit DCG die voor échte verbinding zorgt.

“We kiezen voor een visueel andere manier van storytelling.”

We vertaalden ‘sluit aan op uw leven’ onder meer in een visuele identiteit waarin we laten zien hoe DCG het mensen mogelijk maakt om echt hun eigen passie te blijven volgen en hun eigen leven te leiden. Het concept focust zich op storytelling: we laten echte patiënten zien die aangeven hoe DCG ze helpt om de kwaliteit van hun leven zo hoog mogelijk te laten zijn.

We kiezen hierbij voor een visueel andere manier van storytelling: via een timeline. We leggen in deze timeline de focus niet alleen op de medische handeling, maar juist op het resultaat er van: de mogelijkheden die de patiënt weer heeft.

Volgende case Naar het overzicht