fbpx

Een momentje met Jesse

Hij voetbalt, hij animeert, hij bouwt websites, hij komt uit Assen en heeft een voorliefde voor de Martinitoren. We hebben het over onze nieuwe stagiair. Maar wie is hij? Het is tijd voor een momentje met… Jesse Kamps.

Als student Mediavormgeving is hij een creatieve duizendpoot. Animeren, 3D, illustreren, programmeren… Hij duikt overal met hetzelfde enthousiasme in. In de Alpenweide ontmoeten we hem voor een goed gesprek.

Altijd aan het tekenen

“Van jongs af aan heb ik altijd een potlood in de hand gehad. Stripjes tekenen. Doodlen. Alles tekende ik. Tot op de dag van vandaag beginnen al mijn schetsen zo. ‘Ouderwets’ met potlood en papier. Het tekenen zorgde er uiteindelijk voor dat ik iets met websites wilde doen. Dit werd Mediavormgeving op het Alfa-college.”

Direct aan het ontwerpen

Toen ik op de opleiding terecht kwam, voelde het meteen goed. Er ging een wereld voor me open: animeren, vormgeven, programmeren; alles pakte ik met beide handen aan. Toen heb ik bijvoorbeeld in mijn vrije tijd een geo-filter ontworpen voor Groningen, voor Snapchat. Die ene met de Martinitoren. Die is inmiddels al meer dan 100.000 keer gebruikt.

“Dat geeft wel een kick. Dat mensen gewoon echt jouw ontwerp gebruiken.”

Echt dingen maken

Voor mijn eerste stage kon ik vorig jaar terecht bij Studio Plakband. Dit was echt heel tof. Ik zat met 2 andere stagiaires op een eigen verdieping. Hier draaiden we gewoon mee op opdrachten. Hier heb ik zoveel van geleerd. Huisstijlen, logo’s, creatieve trajecten: alles heb ik daar meegepakt. Dat was wel heel waardevol.

Mijn werk in het straatbeeld

Zo mocht ik bijvoorbeeld meehelpen met de campagne: ‘Ruimte voor jou’. Een onderdeel van deze campagne voor de Groninger Binnenstad is het verdwijnen van bussen. Deze worden vervangen door kleine elektrische pendelbusjes. Ik heb niet alleen de 3D-visualisatie gemaakt van deze busjes, maar ook de illustratie ontworpen op de achterkant. Dat je dan je eigen ontwerp ziet rijden, dat is fantastisch!

Werken voor Dizain

En nu werk ik bij een ander prachtig bureau: Dizain! Dit is weer een heel andere club met zijn eigen stijl en mensen. Hier ga ik ook weer heel veel leren, dat weet ik zeker. De eerste week was in ieder geval al erg leuk. Wat me nu al opvalt is dat de strategische kant, de gedachte achter ontwerpen, erg belangrijk is. Hier leer ik graag meer over.

Waar het eindigt?

Ik begon met de opleiding omdat ik graag iets met websites wilde doen. Maar nu ik ook op andere gebieden aan het ontwerpen ben, weet ik dit niet zo zeker meer. Gelukkig hoeft dat ook nog niet. Voor nu geniet ik gewoon van het feit dat ik veel verschillende, mooie dingen mag maken. De komende maanden sowieso bij Dizain.

Benieuwd naar meer momentjes met..? Lees hier alles over: FroukjeKJ, SjoerdMarije of Sietse.

Meer artikelen